koska kohtaaminen kannattaa

palvelut

  • RAKENTAVAN VUOROVAIKUTUKSEN VALMENNUS TYÖTIIMEILLE

    Psykologinen turvallisuus tarkoittaa jaettua uskomusta siitä, että ryhmässä voi ottaa riskejä ja olla oma itsensä. Boston Consulting Groupin (BCG) tutkimus, johon osallistui 28 000 työntekijää 16 eri maasta, selvitti psykologisen turvallisuuden vaikutuksia työntekijöiden pysyvyyteen ja tyytyväisyyteen. Alla hyötyjä kuvailevat luvut ovat Suomessa työskentelevien työntekijöiden tuloksia.

    Rakentavan vuorovaikutuksen taidot parantavat psykologista turvallisuutta työpaikalla, mikä johtaa merkittäviin hyötyihin työn tuottavuudessa ja työhyvinvoinnissa. Kun työntekijät tuntevat itsensä hyväksytyiksi ja arvostetuiksi, he ovat:

    1. Motivoituneempia ja sitoutuneempia: Psykologista turvallisuutta kokevat työntekijät ovat 1,9 kertaa motivoituneempia ja 4,8 kertaa pystyvämpiä saavuttamaan täyden potentiaalinsa verrattuna vähemmän turvallisuutta kokeviin.

    2. Onnellisempia: He kokevat itsensä 3,4 kertaa onnellisemmiksi, mikä vähentää stressiä ja parantaa yleistä hyvinvointia.

    3. Vähemmän todennäköisesti vaihtamassa työpaikkaa: Vahvaa psykologista turvallisuutta kokevien työntekijöiden joukossa vain 2,5 % harkitsee työpaikan vaihtamista vuoden sisällä, verrattuna 15 % heikon psykologisen turvallisuuden ryhmässä.

    4. Parempia tiimityöskentelyssä ja innovatiivisuudessa: Psykologinen turvallisuus edistää avoimuutta ja yhteistyötä, mikä parantaa tiedon jakamista ja johtaa innovatiivisempiin ratkaisuihin.

    Rakentavan vuorovaikutuksen valmennus vahvistaa tiimin jäsenten aktiivista kuuntelua, empatiaa ja selkeää kommunikaatiota Tämä mahdollistaa ympäristön, jossa työntekijät kehittyvät ja työyhteisön tuottavuus sekä hyvinvointi paranevat.

    Ota yhteyttä, niin räätälöidään vaikuttava valmennus teidän tiimillenne!

  • RAKENTAVAN KOHTAAMISEN VALMENNUS SOSIAALI -JA TERVEYSALAN AMMATTILAISILLE

    Häiriökysyntä tarkoittaa tilannetta, jossa asiakas saa epäasianmukaista tai puutteellista palvelua, mikä johtaa siihen, että hänelle joudutaan tarjoamaan apua useaan kertaan tai hän ei saa tarvitsemaansa apua lainkaan. Tämä voi johtua esimerkiksi huonosti toimivista palvelupoluista, yhteistyön puutteesta ammattilaisten kesken tai asiakkaan kokemusta kohtaamattomuudesta. Häiriökysyntä heikentää palvelun laatua, pidentää hoitoon pääsyä, lisää työntekijöiden kuormaa ja kasvattaa kustannuksia. (Seddon 2014, Hyytiälä & Kekomäki 2017).

    Kohtaamisen valmennus vähentää häiriökysyntää seuraavilla tavoilla:

    1. Parantaa asiakaslähtöistä vuorovaikutusta: Vahvistaa ammattilaisten taitoja kuunnella asiakkaita ja vastata heidän tarpeisiinsa, mikä vähentää tarvetta hakea apua useaan kertaan.

    2. Vahvistaa kokonaisvaltaista palveluvalmiutta: Auttaa ammattilaisia näkemään asiakkaat kokonaisvaltaisesti, vähentäen asiakkaiden pompottelemista eri palvelupisteiden välillä ja nopeuttaen hoitoon pääsyä.

    3. Mahdollistaa psykologisesti turvallisen ympäristön: Kun asiakkaat kokevat psykologista turvallisuutta, he voivat avoimesti ilmaista huolensa ja tarpeensa, mikä vähentää toistuvia palvelukäyntejä ja lisää asiakastyytyväisyyttä.

    Näiden keinojen avulla rakentavan kohtaamisen valmennus parantaa palvelun laatua, lyhentää hoitoon pääsyn aikaa, vähentää ammattilaisten kuormitusta ja säästää kustannuksia.

    Ota yhteyttä, niin räätälöidään vaikuttava valmennus teidän tarpeisiinne!

    Hyytiälä, H. & Kekomäki, M. 2017. Kustannusten kasvu johtuu järjestelmän häiriöistä. Lääkärilehti, 46(72), 2664–2665.

    Seddon, J. (Vanguard) (Locality). 2014. Saving money by doing the right thing. In Vanguard Consulting, 1–48.

  • RAKENTAVAN VUOROVAIKUTUKSEN VALMENNUS AMMATTIKASVATTAJILLE

    Kasvatuskumppanuus, kasvatusyhteistyö on vanhempien ja ammattilaisten välistä sekä ammattilaisten keskinäistä yhteistyötä lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseksi. Kasvatuskumppanuus perustuu luottamukseen, dialogiseen vuorovaikutukseen ja tasavertaiseen asiantuntijuuteen. Kasvatuskumppanuus ei toteudu itsestään, se edellyttää aktiivista fasilitoimista.

    Rakentavan vuorovaikutuksen valmennus tukee kasvatusyhteistyötä arjen kiireessä ja muutoksissa seuraavasti:

    1. Psykologisen turvallisuuden vahvistaminen: Valmennus auttaa luomaan turvallisen ilmapiirin, jossa lapset saavat tukea kasvuunsa, ja työntekijät voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi. Tämä parantaa työhyvinvointia, auttaa ratkaisemaan ongelmia nopeasti, tukee ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja sujuvaa yhteistyötä.

    2. Viestintä vanhempien kanssa: Työskentely erilaisten perhetaustojen ja näkökulmien kanssa voi olla haastavaa. Valmennus kehittää taitoja, joiden avulla ammattilaiset voivat tehokkaammin sovittaa yhteen vanhempien odotukset ja omat asiantuntijanäkemyksensä, mikä parantaa yhteistyötä ja kommunikointia. 

    3. Työyhteisön sisäisten haasteiden hallinta: Kasvatusnäkemysten nopea muutos voi johtaa erimielisyyksiin arjen käytännöistä. Valmennus auttaa löytämään yhteisymmärrystä ja vahvistaa tiimityötä. Myös vaihtuvat työntekijät ja lyhytaikaiset sijaiset voivat haastaa työilmapiiriä, jolloin valmennus auttaa ylläpitämään merkityksellisyyden tunnetta ja sitoutumista työtehtäviin.

    4. Käytännön työkalut muutostilanteisiin: Valmennus tarjoaa konkreettisia keinoja selviytyä muutoksista yhteistyössä.

    Rakentavan vuorovaikutuksen valmennus auttaa rakentamaan kestävää kasvatuskumppanuutta ja yhteistyötä, jossa avoin ja kunnioittava kohtaaminen mahdollistavat lasten ja aikuisten hyvinvoinnin.

    Ota yhteyttä, niin räätälöidään vaikuttava valmennus teidän tarpeisiinne!

Teen yhteistyötä rakentavan vuorovaikutuksen, psykologisen turvallisuuden ja tiimien toimivuuden vahvistamiseksi työyhteisövalmentaja ja -sovittelija Anni Haradan kanssa. Erityisesti esihenkilöille suunnatut vuorovaikutusvalmennuksemme tukevat johtamistaitojen kehittymistä ja auttavat luomaan työyhteisöjä, joissa luottamus, yhteistyö ja tuloksellisuus kukoistavat. Alta löydät suosituimmat valmennusteemamme – jokainen valmennus räätälöidään vastaamaan juuri teidän organisaationne tarpeita

esihenkilövalmennus

  • Kohderyhmä: Esihenkilöt, jotka haluavat parantaa vuorovaikutustaitojaan ja vahvistaa tiiminsä luottamusta sekä yhteistyötä kiireisessä työympäristössä. 

    Kesto: Puoli päivää (2× 1,5h)

    Valmentajat: Työyhteisösovittelija -ja valmentaja Anni Harada & sosiaalipsykologi ja vuorovaikutusvalmentaja Ida Rannisto

    Valmennuksen tavoitteet:

    1. Ymmärtää, mikä on riittävää ja luottamusta vahvistavaa kohtaamista: Valmennuksessa perehdytään siihen, miten pienillä, mutta merkityksellisillä eleillä ja sanoilla voi vahvistaa luottamusta kiireisessä arjessa. Osallistujat oppivat, että riittävä kohtaaminen ei vaadi paljoa aikaa, vaan läsnäoloa ja tarkoituksenmukaisuutta. 

    2. Oppia toteuttamaan kohtaaminen lyhyessä ajassa: Valmennus antaa käytännön työkaluja kiireisiin vuorovaikutustilanteisiin. Osallistujat harjoittelevat, miten kohdata työntekijät aidosti, vaikka aikaa olisi vain muutama minuutti. 

    Valmennukset sisältö:

    Riittävän kohtaamisen periaatteet:

    • Mitä on riittävä kohtaaminen ja miksi se on tärkeää? 

    • Luottamuksen ja psykologisen turvallisuuden merkitys työyhteisössä. 

    • Kohtaamisen vaikutus vuorovaikutuksen laatuun ja yhteistyön sujuvuuteen.

    Nopea kohtaaminen kiireessä:

    • Konkreettiset vinkit: miten ilmaista arvostusta ja kuunnella riittävästi lyhyessä ajassa. 

    • Harjoituksia ja esimerkkitilanteita kiireen keskeltä. 

    Vuorovaikutuksen käytännön työkalut:

    • Kehonkielen ja äänesävyn merkitys kohtaamisessa. 

    • Mitä tehdä, kun kiire vaikuttaa kuuntelun laatuun? 

    Reflektio ja henkilökohtainen kasvu:

    • Omat vahvuudet ja kehittämiskohteet kohtaajana. 

    • Työkaluja valmennuksessa opitun viemiseksi arkeen. 

    Valmennuksen hyödyt organisaatiolle:

    Johto:

    • Luottamusta rakentava esihenkilötyö luo pohjan tehokkaalle työskentelylle ja tiimien tuloksellisuudelle. 

    • Psykologinen turvallisuus parantaa työntekijöiden sitoutumista ja vähentää vaihtuvuutta. 

    Esihenkilöt:

    • Konkreettiset työkalut kiireiseen arkeen, jotka vähentävät stressiä ja helpottavat vuorovaikutustilanteita. 

    • Henkilökohtainen kasvu johtajana ja kohtaajana.

    Tiimit:

    • Työntekijät kokevat tulevansa kuulluiksi ja arvostetuiksi, mikä lisää motivaatiota ja merkityksellisyyden kokemusta.

    • Yhteistyö paranee, kun vuorovaikutus on selkeää ja kohtaamiset tukevat ongelmanratkaisua. 

    Miksi valita kohtaamisen valmennus?

    Riittävä kohtaaminen on avain toimivaan ja tehokkaaseen vuorovaikutukseen työelämässä. Se luo perustan luottamukselle ja psykologiselle turvallisuudelle, jotka ovat edellytyksiä toimivalle ja tehokkaalle yhteistyölle.

    Investoimalla esihenkilöiden vuorovaikutustaitoja vahvistavaan valmennukseen, rakennatte perustaa, joka tukee sekä liiketoiminnan tuloksia että työntekijöiden hyvinvointia. Tämä valmennus on sijoitus parempaan yhteistyöhön, vahvempiin tiimeihin ja kestävämpään menestykseen. 

  • PUHEEKSI OTTAMINEN – MIKSI SE ON VAIKEAA? 

    Kohderyhmä: 
    Esihenkilöt, jotka kohtaavat haastavia keskustelutilanteita ja haluavat vahvistaa taitojaan ottaa vaikeat asiat puheeksi rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti. 

    Kesto: 
    Puoli päivää (2 × 1,5 h) 

    Valmentajat: 
    Työyhteisösovittelija ja valmentaja Anni Harada & sosiaalipsykologi ja vuorovaikutusvalmentaja Ida Rannisto 

    Valmennuksen tavoitteet: 

    1. Ymmärtää, miksi puheeksiottaminen on vaikeaa: 
      Valmennuksessa pureudutaan niihin psykologisiin esteisiin, jotka tekevät haastavien asioiden nostamisesta keskusteluun vaikeaa. Osallistujat oppivat tunnistamaan, miten tunteet, pelot ja opitut toimintamallit vaikuttavat puheeksiottamisen tapoihin. 

    1. Oppia ottamaan asiat esiin rakentavasti: 
      Valmennus tarjoaa konkreettisia työkaluja vaikeiden asioiden käsittelyyn tavalla, joka lisää luottamusta, ei riko sitä. Osallistujat pääsevät harjoittelemaan haastavia puheeksiottamisen tilanteita, saavat palautetta ja kehittävät omia taitojaan käytännönläheisesti.  

    Valmennuksen sisältö: 

    Puheeksiottamisen esteet: 

    • Miksi vaikeiden asioiden sanominen tuntuu hankalalta? 

    • Miten pelko konfliktista tai toisen reaktiosta vaikuttaa toimintaamme? 

    • Oman vuorovaikutusmallin tunnistaminen ja sen vaikutus puheeksiottamiseen. 

    Rakentavan vuorovaikutuksen periaatteet: 

    • Miten ilmaista asiat suoraan mutta myötäelävästi? 

    • Kuinka vaikeatkin keskustelut voivat vahvistaa luottamusta? 

    • Psykologisen turvallisuuden merkitys työyhteisössä. 

    Käytännön työkalut ja harjoitukset: 

    • NVC-malli (havainnot, tunteet, tarpeet, pyynnöt) käytännössä. 

    • Erilaisten työelämän case-esimerkkien ja harjoitusten läpikäynti. 

    Valmennuksen hyödyt organisaatiolle: 

    Johto: 

    • Vahvempi keskustelukulttuuri tukee organisaation toimintaa ja tavoitteita. 

    • Puheeksiottamisen taitojen kehittäminen ennaltaehkäisee konflikteja ja vähentää työyhteisön jännitteitä. 

    Esihenkilöt: 

    • Vähemmän stressiä vaikeiden keskustelujen ympärillä. 

    • Selkeä, toimiva menetelmä puheeksiottamiseen, joka lisää luottamusta ja sujuvoittaa yhteistyötä. 

    Tiimit: 

    • Avoimempi ja rehellisempi vuorovaikutus parantaa työilmapiiriä. 

    • Ongelmien varhainen käsittely tukee työtehokkuutta ja työssä viihtymistä. 

    Miksi valita puheeksiottamisen valmennus? 

    Puheeksiottaminen on keskeinen johtamistaito, joka vaikuttaa suoraan työyhteisön hyvinvointiin ja toimivuuteen. Rakentavasti ja oikea-aikaisesti käydyt keskustelut vahvistavat luottamusta, vähentävät ristiriitoja ja parantavat organisaation toimivuutta. 

    Investoimalla esihenkilöiden vuorovaikutustaitoja vahvistavaan valmennukseen, rakennatte perustaa, joka tukee sekä liiketoiminnan tuloksia että työntekijöiden hyvinvointia. Tämä valmennus on sijoitus parempaan yhteistyöhön, vahvempiin tiimeihin ja kestävämpään menestykseen.  

  • Tulossa pian…

  • Tulossa pian…

Kaikki valmennukset räätälöidään asiakkaan tarpeisiin ja voidaan toteuttaa läsnä ollen tai etänä. Hinnoittelusta annamme lisätietoa tarjouksen kautta. Mikäli et löydä tarpeeseesi vastaavaa palvelua, otathan yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä teitä parhaiten palveleva kokonaisuus.

Tarjoamme molemmat myös vuorovaikutustaitoja vahvistavaa yksilövalmennusta paineisten keskustelutilanteiden, kiireen ja ristiriitatilanteiden hoitamisen tueksi.

miksi valita meidät?

Kahden valmentajan luoma dynamiikka ja osaamisalueiden yhdistäminen palvelee kokemuksemme mukaan valmennuksen vaikuttavuutta tehokkaasti. Toimintatapamme on tuoda asiakkaan tilannetta palvelevaa teoriaa käytännössä ymmärrettäväksi, havainnollistaen läpikäytyjä teemoja arjen tilanteiksi. Olemme saaneet lukuisia palautteita siitä, että asia on jäänyt mieleen ja työkaluksi arkeen nimenomaan esimerkkien läpikäymisen kautta. Tuloksena on kestävä hyvinvointi, tehokas johtaminen ja toimiva yhteistyö.